Instagram = inspiration

Vi behöver numera inte köpa dyra inredningstidningar – snygga, unika hem att inspireras av finns bara några klick ifrån!

Instagram är idag en av världens största appar för fotodelning som alla har tillgång till. Men hur tar man fina bilder till Instagram?

Oavsett om du vill få fler följare på Instagram gratis, utvidga en brand eller bara använda Instagram som en samlingsplattform för ditt fotointresse kommer du ha nytta av våra 6 bästa fototips för ett snyggare och proffsigare Instagramkonto!

Lär dig fota som ett proffs på Instagram!

1

Stilleben – fotografi som drömmigast

Stilleben, inspiration och Instagram är en match made in heaven: stilleben är en snygg och kreativ lösning då du vill förmedla mindre objekt eller detaljer i rummet. Med vinkel, bakgrund och rekvisita är det bara att låta fantasin flöda! Närbilder fungerar perfekt på Instagram då bildskärmen i allmänhet är liten.

2

Bryt reglerna

Skifta och hitta nya perspektiv! Fota ovanifrån, utanför rummet, ja – ur alla vinklar som känns annorlunda och spännande. Kreativa och icke-traditionella perspektiv skapar en känsla av inblick, personlighet och intimitet. Dessutom kommer du sticka ut i mängden bland alla traditionella interiörsfotografer.

3

Fota med kamera

Ta dina bilder med kameran (mobilens kamera eller en vanlig kamera) istället för att fota på appen direkt. Kvalitén och storleken blir då bättre och lättare att hantera.

4

Lär dig trixen!

Läs på om hur din kamera/mobil fungerar. På systemkamera är till exempel en liten bländare bättre om du vill få hela bilden skarp, medan storbländare kan vara bättre för detaljfotografering, i och med att du då kan fokusera på vissa objekt och ha en suddigare bakgrund.

Vad gäller mobilen är genvägen till en ljus bild att trycka fingret på den mörkaste punkten på din skärm innan du tar bilden – den kommer då ljusna upp! För symmetriska bilder på mobilen kan du aktivera ”rutnät” i kamerainställningarna.

När du ska redigera och publicera

Håll bilden clean

Instagram erbjuder många snabba val för redigering genom alla filter, men var sparsam med att ändra på bilden alltför mycket – bilder på inredning handlar (förutom dagdrömmar) om tillgänglighet och förmåga att se sig själv i rummet. En alltför redigerad bild har inte samma effekt. Ofta räcker det med att rätta till värme, ljus och kontrasterna.

Ta hjälp av bra fotoappar

VSCO och Snapseed är två favoriter bland amatörfotografer, som både är gratis och lätta att använda. Bra fotoappar har en otrolig förmåga att piffa upp dina inredningsbilder, när du kan utnyttja deras fulla potential. Det är bara att börja utforska!

Hitta din Instastil

Skapa ett enhetligt Instagramkonto genom att synkronisera det estetiskt och var konsekvent – sträva till att använda två eller tre färger återkommande och håll dig till ett eller två filter. Ett visuellt tema är dessutom behagligare för ögat, och hjälper dina följaren att profilera dig och ditt konto till en plattform som snabbt blir bekant och säregen för den som vill kika in.

Våga publicera bilder som du tagit!

Brinner du för att fota? Då är det dags att låta världen ta del av dina fotografier. Nu finns det möjlighet att sälja bilder online på Mostphotos och det har aldrig varit smidigare. Att dessutom tjäna pengar på sina bilder är något många drömmer om, men nu kan det alltså bli din verklighet.

Psst! 4 snygga inredningsdetaljer som alltid är Instagramvänliga!

En helmålad vägg gör ett dramatiskt intryck – på bästa möjliga sätt! Grönt ser fantastiskt ut bakom trämöbler och gammelrosa står i superfin kontrast mot både vita och svarta möbler. Våga sätta färg på tillvaron (och instagramflödet)!

Starka målarfärger

Inget piffar upp ett vanligt kök som lite härligt retrokakel. Eller kanske är det ditt badrum som inte är speciellt instagramvänligt? Ett fint kakel i viktoriansk stil under morgontrötta tår kommer pigga upp både dig och ditt instagramflöde.

Besök Sekelskifte.se

Att inreda med konst ger hemmet en själ. En tavelvägg med lite snygga posters behöver varken vara ett långt eller dyrt projekt – bara taket kan sätta gränser för denna fantasifulla inredningsmetod. Dessutom är det superenkelt att köpa posters online.

Postery.com

Lampor kan vara svåra att fånga på bild men en klassisk glödlampskomposition ovanför matbordet är alltid snyggt! Den ger både djup och skapar stämning – tänd som släckt! Med nya lampor och uppfräschad belysning kan du få ett gammalt rum att bli som nytt.

Köp lampor & belysning